Jonge Bollen

Zeven mensen houden in een cirkel een yoga-pose aan op een snelwegparking terwijl de avondzon door de bomen heen straalt.
Wie:Alle Kompassers
Datum:Zaterdag 27 tot zondag 28 juli 2024
Contact:
Inschrijven:via inschrijvingsformulier

Wat is Jonge Bollen?

Het laatste weekend van juli vertrekt het laatste kamp, naar huis. Het kampterrein blijft dan eenzaam en verlaten achter en moet afgebroken worden. Daar maken wij handig gebruik van!

We kapen het kampterrein zodat we er voor een jaar afscheid van kunnen nemen. We breken de boel op, maar niet zonder zelf nog een bosspel te spelen, zelf nog Valencia in de beek te zingen, en een geniale nacht rond het kampvuur te beleven.

Wanneer wij het kampterrein verlaten, hebben we alle sporen van het afgelopen Kompasseizoen gewist. De grote tent staat in de schuur, de pleeput is dichtgegooid en ieder vuiltje is opgeruimd. We verlaten het terrein uiteindelijk met een enorme goesting voor het volgende seizoen.

De grote witte tent van buiten gezien tegen de nachtlucht aan is met kleuren belicht.

Word ook een Kompasser pur sang door te helpen met de afbraak.

Wie, waar, wanneer?

Iedere Kompasser is welkom, jong of oud.

Je bent welkom vanaf zaterdag 27 juli, en maken er een fijne boel van tot zondagavond 28 juli. Het kampterrein ligt halverwege tussen Gouvy en Houffalize, tegenover de camping Moulin de Bistain.

Een hoogliggend perspectief op het kampterrein, waarop de tenten, de plee en de directe omgeving van bossen zichtbaar is.

Tegen het einde is het kamp helemaal opgeruimd door ons.

Praktisch

Jonge Bollen is een gratis activiteit. Je krijgt gratis eten en plek in een tent. Het enige dat je moet meenemen is beekgerief, een slaapzak en -matje.

Voor het vervoer kan je met de trein komen naar het station van Gouvy waar we op zaterdagmiddag een shuttle voorzien, je kan met eigen vervoer komen of je kan carpoolen. We vergoeden zelfs tot €11 van je vervoerskosten.

Om alles vlot te laten verlopen moet je ingeschreven zijn.

Een poster voor Jonge Bollen 2024, met een tekening van een grote witte tent met daarrond kleinere tenten. Mensen zijn druk in de weer en er is een kampvuur. Gemaakt met AI.